smart???

Ibland så undrar jag ju. Jag vet inte riktigt om det var en så bra idé det här.
I morgon kommer Anna, Kim och Alin på fika, jag tänkte baka bröd och en bärpaj. Det låter väl smaskens.
Nu är det så att jag fick en sån fin brödbok av mamma för några år sedan och vill ju använda den. Jag har hittat ett majsbröd som ser gott ut.
Nu till kruxet, jag är inte särsklit noggrann...receptet är skrivit i gram och jag har ingen våg. Jag har omvandlat på nätet och höftat lite, tänkte att polenta kanske väger som fruktsocker ungefär...haha. Nu ska polentan och fördegen vila över natten, vi får se hur det går. Ja just det jästen sen...det skulle va 10g och jag tog nog ungefär 10g...men av torrgäst det är ungefär som 50 g vanlig, jag undrar om jag kommer att få en jäsexplosion i kylen....

I morgon får vi väl veta...

Nyss så...

hade jag faktiskt en massa energi, så råkade jag titta på datorn och slog på den faaaaarligt. Energin är borta men jag ska rycka mig i kragen. Gör ett för övrigt ett vågat klädval idag...nu är det inte så spännande som det låter...det är inte vågat àla Rosing...utan vågat som i en väldigt mönstrad vintageklänning som jag aldrig lyckats anv. Få se hur det går.

Melchior har för övrigt hittat till sin elementbädd som han först bara blängde på. Nu ligger han där och är hårig. För övrigt är han kanske världens mest störiga kisse just nu, vårkänslor månne? Hoppas på vår och håravfall snart hihi.

Puss

rosa

Rosa är den nya färgen på min stjärna på Tradera...kanske ingenting att skryta om (eftersom det betyder att jag handlat en hel del) men jag är mycket nöjd.

Jens är kräksjuk, igen! Jisses - inte kul.
Jag ska tvätta och ha magsjukenojor igen.

God Kväll!

en för mig ny...ngn som sett den


och den här...


Kommer ni ihåg???De här reklamerna var verkligen helt underbara, pappa titta du också...men ni måste ha ljudet på!!!

söndag igen

Den här helgen blev inte riktigt som jag tänkte.
 Fredagen började med att jag åkte på jourstängningen men det var ok, vi skulle på After Work på bowlingen i Baggeby 18.00 så jag skulle inte ha hunnit hem innan iaf. Bowlingen var ni,ce jag var inte superdålig den här gången - hamnade faktiskt i mitten...Bowling är annars verkligen inte min grej, jag har en fruktansvärt förnedrande utvecklingskurva som pekar spikrakt neråt! Lite pinsamt är det allt, men ganksa kul i alla fall. Vi käkade tacobuffé efter spelet. Gott och mycket mat hamnade i min mage. Lite senare på kvällen började jag känna mig lite smått illamående, men det kan man ju göra efter tacos eller hur???
Väl hemma kändes det lite sämre och sen började helgens högpunkt - MAGSJUKA- fy fanken vad det tar på en att ha kräksjuka!!! Idag söndag mår jag i alla fall bättre, magen kurrar lite konstigt men jag känner att jag nog kan äta, så naturligtvis var jag bara helgsjuk - igen. Men å andra sidan är det ju få som gnäller så mycket som jag på hur lite pengar jag har så jag ska nog vara glad för att jag inte får så många karentsdagar, hihi.

En sak som jag tänkt på lite på sista tiden är alla oroliga föräldrar som jag möter i mitt yrke, det finns så många som är oroliga för precis allting - vad hände med att tro på sina barn. Är inte risken större att man råkar ut för någonting om man aldrig har varit med om något?
Kan bara titta på min egen barndom - inga brutna ben eller sjukvårdsvistelser för varken mig eller Hedvig och vi har sannerligen inte haft en direkt orolig pappa, mamma är lite mer skakis men har bitit ihop ganska bra. Haha när jag var tre år hittade mamma mig och mina två barnvaktande kusiner uppe på stalltaket lekandes kråkor, mina kusiner hade varit mycket duktiga och byggt ett fint bo så att jag inte skulle trilla ner, det gick bara fint.
När Hedvig var 6-7 år (stämmer det??) så var vi i Hemavan, Hedvig hade nyss lärt sig att åka slalom på egen hand och hade provat på några åk i de större backarna med pappa vilket naturligtvis gav mersmak. Pappa ville efter ett tag som alla vuxna ta en kaffepaus, Hedvig tog också paus men en fikapaus känns som lite långsammare för ett barn så snart ville ju hon åka mer. Ok naturligtvis åk i barnbacken några gånger tycker pappa. NEJ! jag vägrar tyckte Hedvig, jag vill åka i någon av de stora backarna! Pappa vill fika mer (pausa?) och de fortsätter att tjafsa en stund. Tillslut säger Hedvig -Då åker jag väl själv då!!! Och hon drar iväg till vuxenliften. Pappa får lite ångest (en gnutta oro kanske) och frågar mig den duktiga storasystern om inte jag kan åka efter. Japp det gör jag (jag var kanske också lite trött på att vila?).
Om någon har varit i Hemavan så vet ni att när man åker upp i liften (åtminstone var det så förr) så går ganska många backar ihop, för mig var det i alla fall inte tvärlätt att hitta rätt nedfart. När jag lite senare än Hedvig kom upp hittade jag min lillasyster i backen. Hon hade precis frågat några vuxna om vägen till den blå backen vilken hon gillade...Hedvig var inte ett dugg orolig, bara lite arg på pappa fortfarande. Jag med min erfarenhet av världen (säskilt då de svenska fjällen) ledde Hedvig vidare, det var bara det att det blev lite fel...vi hamnade i den svarta backen med puckelpist...haha...men det gick bra. Jag tror dock att Hedden åkte tillsammans med sin far resten av dagen...och antagligen jag med.
Jag vet inte - nu har inte jag några egna barn så det är väl lätt att säga men lite utmaningar är väl bara bra??

Puss på er

da da da

Ungefär så känns det i mitt huvud...rätt så tomt.
Yannick har käkat middag här, vi eller kanske mest Jens gjorde Västerbottensostlax (vilket ord!) med pressad potatis och creme fraiche sås på VB och dill...lät konstigt men funkade bra. 
Börjar räkna ner för sommarsemestern typ 4 månader kvar...ska banne mig ta 5 veckor i sommar. Någon som vill resa någonstans typ v.29?? Vi bokar på en gång tycker jag, öppen för nästan vad som helst. Tre dagar kvar på den här arbetsveckan, det känns när allt inte är som vanligt och särskilt när Maria har semester.

Vill shoppa...men det är fattigt i vår, handlade upp min Guldbonus på H&M idag...köpte strumpor för hela slanten, fina dock.

Kram

oj vad jag letat...Men att jag inte tänkte på att leta efter den här lilla mannens namn...Underbar version av den här låten i alla fall.

Min familj, ett gäng datanördar...

Haha
Att Mamma skulle bli det, föga förvånande man kan köpa mycket på Tradera.
Att Hedvig skulle bli det, med msn behöver man ALDRIG vara ensam.
Men pappa! Han som trodde att Hedvig förstört datorn när hon försökte komma åt internet via en annan internet explorer-ikon än den han brukade använda! Ja, aldrig ska man sluta förundras. Men det är bra, jag behöver lite fler kommentarer på min rätt döda blogg.

Puss på er alla nu ska jag snart sova och ladda för öppning i morgon. Jessen är för övrigt magsjuk och typ hälften av barnen på förskolan, gissa vem som inbillar sig att hon mår lite illa!!??

Till pappa

Nu tittar du ju inte på rörliga bilder men...har du sett vilken apportör vi har här hemma. Jag ska nog börja jaga med honom...


En cover på samma...vilken är bättre tro?


Också bra...


Också bra...


Lili och Sussie

Gusis så många de behövde för att ersätta Anki Bagger!!

Hurra för Skellefteå förresten!

mamma

Mamma, ett specialinlägg till dig! Kolla in Jessens hemsida och portfoliosida 18, spana in lilltösen - jag tror du dör! (det är jessen som fotat)

puss

Tjuvlyssnat.se

Gymnasium, Göteborg

Tre tjejer ~16 pratar i skolkorridoren.
Tjej 1: Gud, jag ser verkligen ut som en sån moské idag!
Tjej 2: En moské?
Tjej 1: Ja, såna som bor på Grönland typ.
Tjej 3: Menar du en eskimå?
Tystnad.
Tjej 1: Ah, men det är ju samma sak!

haha...
tjuvlyssnat alltså...


Inte glömt??

Jag pratade med min pappa idag, han sa att han inte glömt bort mig...haha jag vet inte om vi pratat sen nyår!! Lilla pappan han är faktiskt lika dålig (kanske lite sämre) som jag på att höra av sig.

I kväll håller vi våra hockeytummar, eller hur!!! Jag ska äta Ropstenswok och titta på matchen på TV, vi har kanal + i några dagar till så man får väl passa på.

Har skrickat idag, trots att jag åker i för stora konståkningsskridskor så tar sig åkningen. Det gäller barnen också, rackarns vad duktiga de börjar vara. Håller tummarna för minusgrader en vecka till så att vi kan åka även nästa vecka på isen nedanför förskolan.

I morgon, Fredag!


Ostbåge vs ostkrok

"nej tusan, jag trampade på en ostkrok" haha jag dööör

lite klipp

Det är nästan så att det roligaste med det här är hur roligt Hedden tycker att det är....


hej hopp!

Det var väldigt vad pigg jag lät på rubriken...det är jag i alla fall inte. Eftersom det här mest verkar vara en gnällblogg så fortsätter jag med det, hihi. Jag är trött så in i bängen! En ganska bra dag har jag dock haft, massa alla hjärtanspyssel mer mysigt än pedagogiskt men det gör ju inget. Läs och skrivkurs i morgon lite ångest över hur jag löst uppgifterna men men jag har gjort dem iaf.

Snart är februari slut - jag vidhåller det jag säger varje år det finns bara en sak som är bra me februari och det är att det ä en kort månad! Tacka vet jag juli, helst en svettig sådan.
Puss

Lite frulle (eller faktiskt ganska mycket) och Beta på Tindras. En bra start nu sitter jag i soffan med datorn och Melchior i knäet. Ska nog slappa mest hela dagen, läsa lite och beta lite till - det gick för övrigt uselt på Tindras men vi använde tack och lov (hihi) Jesses användare.

Puss

Trollet Tryggve?

Har hittat Jesses dubbelgångare...
Hoppas att ni har sett Häxan surtant, för jag hittar ingen bild på Tryggve men dock en på hans dubbelgångare Jesse L


Håller tummarna

Fortfarande är hon dålig mormodern, ligger i Umeå efter en hjärnblödning. Läskigt är det och jag känner mig hjälplös men optimistisk. Det har varit en tung vecka, fortfarande alldeles för mycket jobb och för många sjuka. Har fortfarande bara haft en halvtimmes planeringstid det här året - inte som det ska! Men nu kanske det vänder.

Har hunnit med en massa idag, tokskrubbat toaletten inkl Melchiors låda, städat köket, läst ganska mycket och nästan skrivit klart det som ska skrivas till kursen på tisdag. Håller på att tvätta och väntar på att jessen ska komma hem...dröjer nog några timmar till. Tog med mig datorn till Tindras och skrev där idag - det gjorde susen! Fick i mig en middagsmacka med - deras "hung over" är inte att leka med! Ska snart tugga i mig lite godis och kanske se Schlagern.

Längtar efter våren.
puss

Långt borta

Mormor har åkt in på akuten idag, vet inte hur hon mår. När sånt här händer är det tufft att ha familjen så långt borta.

Till Jessen


haha

Min klocka (Paul Frank-kopian) som jag köpte häromdagen har kommit idag. Haha den är skitlien...nästan som en vanlig damklocka, jag ser ganska trög ut faktiskt.Tuuur att du inte ade några pengar Hedden, hihi!

Puss

Vad duktig han är min Jens va!?

En av de bilder han tagit på jobbet...ett till

Jag bloggar som attan idag...och inget vettigt, haha.
Ville bara berätta att mina tanter äntligen sitter på väggen nu...och alla - de här är riktigt fina bilder som jag tyvärr inte har gjort....
  På den här andra kan ni se var de hänger och hur många snygga sladdar vi har. I förgrunden kan ni spana in mina klädfynd från gårdagen.


Mönstret i detalj...I love it!

Såå bra

Om du missat filmen, ta och se den, den är så fin!!


Sköööna söndag

Sitter i min nya outfit och softar snart ska vi på IKEA och eventuellt testa ett café som maria tipsade om, Vurma heter det och verkar ha snajsiga mackor. Frågan är ju om vi hittar någon parkering så fikan ligger nog lite löst men hoppas på att hinna båda.

Vill nu:
  • Att CSN ska tappa bort mitt lån och avskriva mig från deras betalningslista
  • Ha den där klänningen som jag inte köpte på Tjallamalla igår
  • Att Jens och jag kan vara lediga tillsammans någon gång och resa lite.
  • Att alla mina nära och kära ska va här typ jämt!
  • Att det ska bli sommar nu bums!
Vad tror ni kan ni fixa det???
Puss

Min lilla katt

Idag har han sökt på blocket...efter kattrasen devon rexy...han är ju korkad, Devon rex heter den ju!