spännande och lite läskigt!


Dagens konstigaste?

"Jag har så många par skor att jag lägger de jag inte använder så ofta bakom ett träd i Baggeby"??
Förstår ingenting.

En sådan måste vi ha!


Blomvattnare i glas från Indiska för 39 spänns! Ska in till stan i morgon!!

Söt

Mammas lilltjej är ju banne mig mammas stortjej ♥


mos!

Smakar mums!
Vill ha mer!!

Filmklipp kommer när vi fixat...


Propeller

Har glömt berätta att vårt favoritmajskorn har kommit på att hon ska sova på sidan på nätterna. Jag antar att det är för att hon kan det för särskilt skönt verkar det inte vara. Sedan hon fick den ljusa idén sover hon så mycket lättare, hon vaknar femtioåtta gånger i timmen för att hon tappat nappen men allra mest för att hon ligger tvärsöver sin lilla säng och kanske har en fot mellan spjälorna i sängen. Detta lilla bus! Tur hon är söt som socker :)

Hon har verkligen hittat våra katter också. Melchior är snäll och väldigt försiktig Severin är betydligt mer skeptisk och börjar fly undan hennes armar även om han oftast ger henne en godmorgonkram varje morgon när dörren till sovrummet öppnas.


Påsken

Har varit köttig...

Vildsvin och hjortar har åkt ner i magen. Jens har blivit köttkock medan jag har gjort Wb-paj och efterrätt. En arbetskompis till J var här och käkade med oss på den långa fredagen annars har vi mest ätit för oss själva :)

vi försökte drilla den söta i ballanhäng men det gick väl sisådär. Jag har konstaterat att min dotter trivs bäst när hon får vara inne i vår lägenhet och helst vara naken...


En tugga av pappa tog hon sig i alla fall...

Idag har vi tittat på körsbärsblommorna i kungsan och hängt med lilla Noa och hans päron, mysigt och ännu roligare skulle det ha varit om Maj och Noa inte tyckt att det var rätt trist.

Maj börjar dessutom påsken till ära få lite nytt hår på flinten! Snart kan  hon nog köra på riktigt också :)


Nu blir det påsklunch på ballan.

dsc00187 (MMS)

Nu blir det påsklunch på ballan.


M-katten

Melle Muck har varit på äventyr idag. Severin har beundrat honom.


Det rullar på

Tiden bara går och väldigt lite vettigt blir gjort...men Maj blir faktiskt mysigare och mysigare. Eller mysig som i "ett barn som vill kramas och krypa in i din famn och bara ta det lugnt" är hon ju inte. Jag tittar ibland på de första bilderna när hon bara ville vara nära nära och skanar det. Men till saken, hon blir allt mer nöjd och är en glad skit eller rätt så förbannad vilket hon blir då och då oftast för att hon är trött. De senaste nätterna (fyra av fem tror jag) har hon sovit hela nätterna. I morse vaknade hon visserligen klockan fem(!) men somnade tack och lov om igen efter lite mat och lite egenlek mellan mamma och pappa. Gårdagens projekt bestod mest av att själv ta nappen och försöka stoppa in den i munnen och för första gången grep hon tag i sina fötter. Undrar vad den här dagen kan bjuda på? Det är inte riktigt lika varmt idag men vi börjar så smått träna majskkornet på lite ballanhäng...jag lovar snart år hon en egen yatzyrad ;)

Snart är det påsk. Vi brukar oftast i alla fall ha någon liten middagsbjudning men i år verkar det bli en väldigt liten. En arbetskamrat till Jens kommer hit på fredag och käkar men så värst mycket mer blir det nog inte. Mitt hopplösa godissug blir inte bättre av att de säljer lösviktsgodis för 2,88/hg på Superstore...men ska försöka hålla mig till helgen nu. Någon måtta får det ju va!

Funderar lite på en Skellettripp i början av juni. Jens ska förmodligen åka till Holland med jobbet 2-10:e och tänkte att jag och Majskornet kanske kan åka upp själva och så får Jens och katterna komma upp när han är tillbaka. Måste planera lite bara och samla mod för att själv flyga med denna lilla pillriga tjej :) Det vore ju himla roligt att få vara med när Hedvig "får" sitt hus!

Nä snart vaknar mitt hjärta, ha en fin dag!

1 år

För exakt ett år sedan var Maj en svagt lila rand på en sticka. Idag har stortjejen varit på BVC och fått med beröm godkänt. Hon har också rullat runt på mage både andra, tredje och fjärde gången!


Hon är inte dum...

Så här glad blev hon häromdagen när hon kom på att man kunde fuskåka rollik...det går jättebra för mamma knuffar ju i alla fall på!

Som ni ser har vi ännu inte målat om das rollik, vi har faktiskt inte ens köpt färg. Typiskt hoppas att den är ommålad innan den lilla i den går :)

 

Maj har också denna söndag till ära smakat på sin första slev! Hon för övrigt blivit en fena (nåja, ganska bra!) på att gripa efter saker. Särskilt roligt är det att dra mamman i håret och försöka fånga kameran när någon fotar!


Solhatt, solkatt och brandrök

Denna sköna lördag har bjudit på solhattspremiär för den lilla:

Solmys för den hårigaste med favoritmusen:

I övrigt smyger Jens och jag runt tyst som attan i lägenheten och småkikar vääääldigt diskret genom fönstren, det är nämligen städdag på gården idag. Som vanligt har vi en mängd olika ursäkter för att inte delta men den främsta är ju banne mig att vi inte är med i bostadsrättsföreningen eftersom vi bara hyr :) Jag smög mig ner med barnvagn förstås för att köpa nödproviant till fångarna. Det luktade bra med rök när jag kom ut och jag funderade på varför de tagit in en stor container för grovsopor om de ändå tänkt elda upp allt. När jag kom tillbaka fick jag svaret, det var inte riktigt meningen...brandkåren fick rycka ut med storslangen! Tänk vad spännande för en stackars föräldraledig mamma som annars mest funderar på vad grannarna håller på med :p

Maj har även burit kortkort dagen till ära. Jag trodde att detta var en liten klänning men det vette tusan...

 

Trevlig lördag!

 


Nu blire film!

En galen och en söt!


Konstigt!

I natt sov Maj 18:50-6:40! Dessutom tog jag upp henne för hon låg minsann och tittade på sin lilla hand och verkade inte tänkt käka riktigt än. Ännu konstigare var att vi glömt sovrusdörren öppen och Severin den stackarn hade missat det. Nåja han fick ett mrgonbad so plåster på såren = lite mindre ostdoftande katt ;)

Har också glömt berätta att Majskornet rullat runt på mage för första gången (i lördags) och att det ju var ett tag sedan vi såg en kändis här på Lidingö. Den senaste jag såg var nog inte ens i Stockholm utan Alexander Bard på Malmös tågstation...men nu kom det. Skådisen från Jens svenska favvofilm...

 

Jesper Salén, idag lite äldre och lite tunnhårigare


Självklart!

Varje prinsessa måste ju ha en krona. Tack morre.

Haha hon har längtat efter det här ögonblicket i hela sitt liv, det ser ni va?!

Hockeyn känns sådär.


Maj och Mekke

Igår försökte Maj bekanta sig med den håriga av våra katter. M-katten var så snäll och försiktig fast den lilla klämde honom på örat.

Så kom Skatten och ville vad med han också...

Eller så var det kanske så att han ville ha Melle för sig själv...


Meeen snyyyygg (på nasalt skelletmål)

Jag är med på Buzzador och får ibland testa lite olika prylar pga av det (om du också vill så kan jag skicka en inbjudan till dig). För tillfället provar jag Bifiform, en magtablett som ska hjälpa magen i balans. Hoppas på att det ska funka... Nu till saken när Hedvig var här sist skulle jag precis börja med detta. För att få prova produkter måste man också lämna rapporter på vad man tycker och för vilka man marknadsfört...den här gången kunde man också va med i en tävlig om man skickade in en bild. Jag och lilla H skulle försöka. Och ja ni ser ju resulltatet, vi lär bli utslängda från tävlingen alternativt mutade för att aldrig synas tillsammans med deras produkt om vi skickar in den här...Haha!!

"Nå så mycke djääävulst"


Vår och härliga dagar!

Igår hade vi en riktigt härlig dag. Jag och Maj träffade de andra mammorna och barnen hemma hos Erika och Adam. Tanken var att vi skulle ha en sångstund så blev det inte men en massa prat blev det allt. Vi var några stycken som knappt tog oss därifrån. Det är himla roligt att träffa fler i samma situation och man märker också att många saker är ganska lika som att alla barn mest dreglar och tuggar på saker men också att alla barnen börjar vara egna individer som är ganska olika. Tog med mig kameran men lyckades naturligtvis inte ta en enda bild.

Jens och jag hade häromdagen en riktig gör dig fin kväll...haha. Jens körde revaxör och jag trollade bort lite grå (eller många grå). Annars hinner vi inte med så värst mycket. Jag brukar försöka passa på att baka och tvätta när Jens är hemma eftersom Maj inte så gärna leker för sig själv och på kvällarna när hon somnat är vi ganska möra. Blir på sin höjd lite TV-serietittande.

Katterna är också rätt slöa...

Melchior har fått en ny låda som dessutom ...

dsc00164 (MMS)

Melchior har fått en ny låda som dessutom står i solen. Kan knappast bli bättre för en knasig hårig nakenkatt.


Mormor

För snart ett år sedan fick min mamma veta att hon skulle bli mormor, oj vad hon grinade. Nu har hon varit här och myst med sitt första barnbarn. Maj har fått en massa uppmärksamhet och presenter förstås för är det någonting mormodern är sådär på är det att hålla i plånboken :)

En trött tjej med kanske en lika trött mormor...hon hade ju faktiskt gått vilse på cityterminalen.

Hoppgungan gjorde succé

En ny fin mössa som var aningens lång, hihi

Äntligen!

dsc00157 (MMS)

Äntligen!


Tänk vad allt hänger samman

Igår natt sov min ängel (och till följd av detta även hennes mamma) ganska dåligt. Hon vaknade ofta och låg och kämpade på morgon blev det redan 6:30 och sen var det en grinig donna hela dagen nästan. I natt har hon dock sovit finfint och sov till 8:00!!!  Hon har därmed haft mycket lättare att komma till ro och dessutom sovit mycket djupare och mer avslappnat. Hennes mamma har dessutom varit mycket mer harmonisk och glad idag :)
För övrigt har vi en lite frustrerad dotter som om hon bara kunde nog gladeligen skulle springa en mara...på rekortid då eftersom hon inte orkar hålla sig vaken så mycket mer än en timme utan att bli dögrinig ;) Hon kämpar verkligen på och vill helst stå och "gå" mest hela tiden.

Idag har jag hunnit baka lite och Jens börjar jobba först klockan 16, det är så mysigt att ha dagarna tillsammans alla tre. Det är bra både de bra och dåliga dagarna eftersom en grinig dag ofta innebär en grinig morsa och  morsan kan få lite avlastning och en bra dag vill man ju bara att alla ska få uppleva :)

På onsdag kommer mamma och Nicke vilket jag hoppas innebär god mat till oss och en glad Maj som nog knappast ska behöva kämpa för att få uppmärksamhet!



Nog är det min dotter.

dsc00155 (MMS)

Nog är det min dotter.


Lite smådimmigt, majs ögon är borta ;-)

dsc00154 (MMS)

Lite smådimmigt, majs ögon är borta ;-)


Lite smådimmigt, kaknästornet är borta!

dsc00153 (MMS)

Lite smådimmigt, kaknästornet är borta!