Ettåring

Tänk så många paket man kan få!!

Och så får man doppa foten i tårtan...Världens bästa majskorn

Idag fyller lillgruset 1 år!!! Stortjejen som äntligen verkar frisk också!!
Här med storkussen Birk.


Sova eller inte?

Vi har varit otroligt bortskämda vad gäller sömn. Vad jag förstår är det många småbarnsföräldrar som får amma hela nätterna, vänja av småskruttar vid småsnuttande, har snurriga bebisar som tycker det är dag redan kl 4 el 5 osv. Detta har inte varit några problem för oss Maj åt sällan mer än två ggr/natt, att sluta amma gick som en dans och Maj sover i regel åtminstone till 7:30. Men nu!! Hon är ju sjuk men rackarns så jobbigt det är när hon vaknar och gråter. I natt var värsta natten vi varit med om hittills. kl 3 vaknar liten, hon får välling (aaaningens tidigt men hon äter ju knappt ngt nu) och ska somna om. Hon försöker men ögonen vill inte riktigt blunda, då kommer hostan. Och sen kommer gråten och skriken. I säkert en timme vankar vi av och an dessutom passar vi föräldrar (som bara vill somna om) på att fräsa åt varandra. Tillsist slår vi på teletubbies och hon blir tyst, skiter och vi kan alla återgå till sömnen.
Helt ärligt förstår jag inte hur andra orkar med. Hur tusan gör de som har trassliga nätter var och varannan natt??
I natt hoppas vi på långsömn. Det behövs nu.


Sjukdom, granar och memory

Majstackarn är sjuk igen. Hon verkar dock äntligen va på bättringsvägen men vi har faktiskt hunnit besöka akuten idag. Eventuell öroninflammation blev domen.

I natt sover vi hos bästa Hedvig som fått stordäng i memory!!! Och granen klädd och Rocky road fixat.

Nu ska skitigaste morsan ta en dusch och hoppas på att få sova i natt.


Jag vill INTE!!

Sova alltså. Och med jag menas Maj. Skitarg blev hon och skrek och så plötsligt...


På hotell

Maj har skött sig exemplariskt i bilen.
Vi har ätit mycket dålig mat på restaurang.
Vi har vankat runt i Sundsvall.
Maj har somnat på Jens axlar!
Vi har gått i långa hotellkorridorer.

Snart häng i sängen men vino och godis.


Dagens IKEAfynd


Bland det finaste som finns

Att se mina två fina läsa tillsammans.


Ett år?

Ja jösses, idag var Maj på ettårskontroll, ETTÅRSkontroll!! Jag menar har det verkligen nästan gått ett ÅR sedan hon kom!!
Spruta i båda benen och läkarkontroll stod på schemat. Alldeles perfekt blev omdömet såklart. Och sprutan då, jo det gick faktiskt riktigt bra. Bara lite gråt den här gången.


Onödigt

Jädra husse och matte att köpa platt kall tv lagom till vintern. Nu måste man ju bädda ner sig för att få lite värme!!


Nytt i litens rum

Vaggan står nu i källaren (om ni visste vilken ordning vi har där skulle ni va ordentligt imponerade över att den fick plats) och lite gosiga mattor ligger på golvet.
Tror vi tar med min och Jens barndomsstolar ner sen...om de ryms :)


Kändisspanaren J Larsson

Eller spanare och spanare, igenkännare är ett bättre ord.
Som bekant är ju vår hobby tv-serier. De avverkas i rask takt och vi letar ständigt nya. En av följeslagarna har länge varit Dexter som nu är inne på sin sjätte säsongen. Dexe (som vi som känner honom säjer) är ju seriemördrare med viss finess och varje säsong innehåller ju en mer skurkaktig seriaaal killeer så även denna säsong. S.6 har en duo av ondsinta mördare. Och håll i er nu för nu kommer själva poängen i det här aningens utdragna inlägget.
Jo ser ni. I första avsnittet i s.6 dyker han upp, den ena seriemördaren alltså. Jens uttrycker ganska snabbt - han var ju fasligt lik Tom Hanks och baboomboomtisch, dra på trissor så visar det sig att det är Tompas son Colin.
Okej sansa er lite nu, andas lugnt och stilla - Jens är fortfarande mänsklig, bara liiiite bättre på att identifiera Hollywoodungar :)

 

Lånad bild på mr C.Hanks


Lite uppdatering

Vi ville inte släpa med oss majs ettårspresent norrut så hon har fått den lite i förskott. Visserligen från 5 år men den är ju så rackarns fiiin.

Jag har också premiärbakat och vidareutvecklat och ombakat "cake pops". Eller om jag ska vara ärlig är det Jens som vidareutvecklade till en juligare variant med pepparkakor i. Rackarns goda blev Jessens variant :)

 


De här fick bli vår "gåbortpresent" i fredags

Har jobbat idag och fick också årets julklapp från jobbet...fin!!

 

Och Majs fot då? jo den verkar bra, tack och lov!! :)


Sköna söndag?

Vi började dagen med att jag fick sovmorgon - till 9:30!! Det var ruggigt skönt. Sen har väl inte riktigt dagen fortsatt att utvecklats lika positivt.

Vi var tidiga och effektiva på förmiddagen (vi är vanligtvis ytterst sällan redo att ta oss ut före 12) så vi skyndade oss ner till superstores parkeringshus där de utför däckbyten. Jens rygg är för risig och jag är rädd för att få skit under naglarna så vi bestämde oss för att någon annan skulle få göra det.
Väl på plats är vi för TIDIGA!! De öppnar först 12 på söndagar, jaha.Blev en storhandling på Willys där vi såklart åkte på avstämning. Packa upp och ner en gång extra. Kul.

Däckbyten nästa. Lite kö men helt ok. Visade sig att ena stötdämparen är helt slut. Kul. På tisdag besiktning får se hur det går.

En trött, förkyld och gnällig Maj tultade på här hemma. Lite Skype med mamma, Nicke och Hedvig.
Lite hockey på Tv och sen middag. Tänkte vi. Stackars minimajs ville hjälpa till. Två trötta föräldrar ska precis ta för sig av maten när lilla M drar ut en gjutjärnsgryta ur kastrullskåpet och förstås tappar den på foten. Liten gråter och gråter, foten sväller och blir blå. Pappan ringer vårdguiden (köööö) mamman vaggar, tröstar, kramar.
Avvaktar är vad vi gör nu. Maj sover. Antagligen vårdcentralen i morgon medan jag ska jobba.
Usch och fy.

Nu lite TV-serie, testar en ny.


Finfin fredag

Har fyndat på tradera, igen!!
Visste inte om jag skulle ge det här till Hedvig eller Anna men rackarns också jag behåller det själv.

Snart ska vi till Peter och Maria så här kalasfin är Maj!


Suddig stilstudie


Vad vi lärt oss på sista tiden...

- Att snor kan ta över och invadera en hel lägenhet

- Att Classic kaffe, Arvid Nordkvist mellan är riktigt gott (och billigare än zoegas)

- Att man med fördel bör rensa bort konton från överföringsmottagarna på internetbanken. Ca 100 traderaöverföringar kan (jag säger kan) trassla till det lite när man ska föra över pengar till familjemedlemmar :p