Finmössan som hon fått av karolina med fam...

dsc00111 (MMS)

Finmössan som hon fått av karolina med familj.


Lindex!

Lindex är verkligen en superaffär vad gäller barnkläder...faktiskt har jag hittat mer roligt och fint där än på Polarn och pyret. Billigt är det också. Idag har jag fyndat på rean, halva reapriset...allt detta för 158 spänns! Maj tackar "gammelfaster och gammelLeif" för kläderna!Igår fick hon sig ett litet klädpaket från H&M, Ullas och Tommys presentkort är nu förbrukat :) Idag kunde hon ha klänning och strumpbyxor för första gågen!
Mammas och pappas ♥
Stolt mamma!

Det är jag ju visserligen hela tiden men nu har vi börjat med lite nya saker...
Igår kunde jag stolt konstatera att Maj somnade själv i sin vagga...att hon sedan vaknade efter fem minuter för att somna om en gång till och därefter vakna lika fort kan vi ju strunta i!

Sen har hon premiärmatats av sin pappa...han fick skedmata lilla grynet idag. Det gick bra även om hon inte var direkt nöjd med att bara äta från en sked!!

katt#%/(/(/%&"

I natt har Jens jobbat natt.
Då blir det ganska naturligt lite ensamt om kvällara eftersom Maj är rätt kvällsgnällig och jag i princip inte kan göra någonting då.
Dessutom har jag tabbat mig vad gäller föräldrapenningen och missat att bekräfta min ansökan så jag får ingen slant från dem förän i februari. Jag var tvungen att gråta en liten skvätt men sedan inse att vi klarar oss i alla fall. Jag har fått 10% av lönen för 150 dagar från Lidingö stad och har ju i alla fall lite på sparkontot.
Jag hade med andra ord ingen helmysig kväll.
Melchior har börjat hoppa upp i spjälsängen i tid och otid...en gång då Majskornet låg där dessutom så av vad jag tycker mycket rimliga skäl bestämde jag mig för en kattfri natt i sovrummet.
Katterna hanterade det ganska bra tyckte jag...lite småskrik och Melle satte igång att banka på dörren kl 4 i natt men annars ganska lugnt.
Trodde jag.
När jag vid 6:30 steg upp för att byta blöja på Maj får jag mitt straff för att jag varit så fruktansvärt självisk.
Katt M har skitit en stor hög mitt på badrumsgolvet, dessutom har någon antagligen den andra hjälpsamma städat runt högen och dragit ditt en prydlig krans av pellets. Katt S vaknar av att jag är uppe, den token sitter och tittar på mig...från Majs vagga (helt förbjudet område för katter!)
Får se om de fortsätter straffa oss...smmanlagt har de skitit fem gånger sedan någon gång i natt i alla fall!

Nu ska vi snart på BVC får se hur mycket lillskruttan ökat den här veckan♥

Maj♥

Filmklipp med vår guldklimp...1 månad och en dag.
Lyckas inte bädda in klippet så jag
länkar...

äpplet och trädet?

Jag har alltid fått höra att jag var näst intill omöjlig att söva under dagtid när jag var en liten knodd...jag sov bara när någon bar runt på mig eller när jag låg i vagnen och det stormade ute. Däremot sov jag tidigt bra på nätterna. Nu råkar det vara så att jag har fått mig en egen liten dotter som är som en ängel på alla sätt och vis...särskilt på nätterna då hon sover jättebra med enstaka uppvaknanden för mat...och kanske egentligen mest pruttpauser. Dagarna och framförallt kvällarna vill hon däremot inte så gärna sova eller i alla fall inte vara ensam. Nu är ju frågan om lilla Maj är precis som sin mor eller om det snarare är hennes mor som ligger nära sitt träd och aldrig låter den stackars tösen vara i fred, aldrig låter henne gråta en liten stund utan ständigt bär runt på den lilla. Ont i armarna börjar hon ha i alla fall och fortsätter matvraket att äta i den här takten kommer nog ett och annat vanemönster att behöva brytas. Nu ligger den lilla raringen och sover på sin pappas bröst medan han tar igen sig efter nattjobb. tänk vilken fin familj jag har♥.

Ett särskilt inlägg måste min lilla (stora) nakenkille Severin som fyller två år idag få, puss!!


Raketen

På fyraveckorsdagen väger den inte så lilla 4240 g (plus 1kg) och är 55 cm lång (plus 7cm).


helgen

En mysig helg har vi haft. Hedvig kom hit i fredags och pappa kom in en snabbis och gosade lite mad Maj. På lördagen gick jag och Hedden med Maj till Hhjortis och djurbutikerna. På Bofinken jobbade en söt liten tant som tog hand om Maj medan vi tittade. Hedvig köpte ett kalasfint hyllplan som kommer att pryda hennes (håll tummarna för att det blir så) fina radhus perfa. Maj fick sig också sin första docka om inte genus så i alla fall etniskt korrekt!
Sen var det dags för födelsedagsfika för Jessen, grannarna och Johanna, Roger, Maria och Dan kom på besök. Riktigt trevligt. Sötnöten skötte sig exemplariskt hon med.

Nu har Hedden åkt hemåt, jag tvättar och Jens fixar inför en fotografering på lördag, Maj hon sover ♥.

Mosters lilla tjej...
...Som nu gillar att bada!!

Det här tycker jag är riktigt jävla roligt...

dsc00089 (MMS)

Det här tycker jag är riktigt jävla roligt sa mostern!


Mammaledig...

Idag gör jag min första ensamma dag, Jens jobbar alltså idag. Jag började med att ta lite sovmorgon, haha...brukar försöka gå upp vid 8:00 men det gick bara inte. Jag och Maj (mest Maj) hade i och för sig varit vakna i samband med att Jens åkte iväg till jobbet så jag skyller på det.
Jag har hunnit städa badrummet medan sötnos fortfarande sov, vi har också tagit en timmes promenad och bland annat besökt biblioteket och hämtat utt Majskornets bokgåva "De små barnens bok"

Sen har det inte blivit så mycket mer skrutt varvar mat och sovande och jag väntar på Hedvig och pappa som snart kommer hit. Hedvig stannar över helgen och pappa ska på möte...Jag får hem mina julklappar (om de inte glömde dem!!)
I morgon fyller Jens år och vi har bjudit hem lite folk på fika...men de flesta kan inte komma haha...typiskt. Jag ska baka tårta i alla fall!

Efter att ha vaknat 140ggr i sin vaggar är...

dsc00086 (MMS)

Efter att ha vaknat 140ggr i sin vaggar är sötnosen så här avslappnad i vår säng.


Livet som mamma!

Det är skithäftigt!
Vilken underbar liten tjej vi har!
Tänk att vår lilla Maj hade vid mindre än tre veckors ålder har hunnit fira jul, nyår och bo på hotelll men aldrig varit hemma! Nu har hon kommit hem och jag tror hon trivs!

BVC idag för inskrivning, vägning och mätning♥

Maj och mamman firar nyår i hjoggböleliden

Knycker den här av Sofie...

Jag ska försöka komma igång med bloggandet igen och tänkte att det väl är på sin plats att avsluta det gamla året för att springa in i det nya. Tycker att Sofie hade sammanfattat det förra året på ett trevligt sätt, jag försöker mig på något liknande...

Arbete, trots att jag varit gravid största delen av året så har jag faktiskt även jobbat ett helt år till på min fina förskola som nu har bytt både lokaler och namn utan mig...känns lite tomt.
Bebisen kom ♥! Bilen gick inte genom besiktningen och håller på att repareras.
Cravings? Nä faktiskt inga!! Mer än skumtomtarna då som jag suktar efter varje jul!!
Drömmar...ett år där några drömmar slog in och ett år där några mardrömmar avslutades, nu lägger vi det gamla bakom oss - eller hur!
E4:a-kaos, snöstorm och en liten Ford!
Fredrik och Catrin fick lilla Noa, ett riktigt charmtroll som vi förhoppningsvis kommer att få träffa ofta!
Gravid, en sådan upplevelse. Inga direkta krämpor, lite trött och tjock men oj så spännande att gå och vänta på vem som till sist ska dyka upp!
Hedvig, världens bästa syster var på besök flera gånger. Vad gjorde vi utan henne...såg förbaskat mycket sämre ut i håret är då ett som är säkert!
Inget kaffe på flera månader, konstigt!
Julmarknad konstfack med Hedvig och Olivia en tradition som vi startade förra året!
Kongress i göteborg med chefen! Skoj och spännande. Kläder i små storlekar, mormodern och mostern har storshoppat åt vår älskling!
Lärargården, hemma!! Larsbergs förskola - hej då! Hej Bodal!
Maj♥♥♥
Norrlandsbesök, inte så många men två långa!!
Odenplans läkarhus på ultraljud - så fantastiskt spännande!

Parker i Stockholm! Finns nästan inget bättre på sommaren, min J blev Pappa. Princess, ny fikafavorit på Lidingö.
QuickFix en av produkterna Jessen försökte sälja under sin korta period som fältsäljare!
Rolig fest i oktober för allt härligt som hänt under året!
Sommar, sommar...den gick fort men härlig var den och även om vi missade högsommarvärmen i Stockholm så hade vi en härlig tid i Skellefteå.
Te - har återupptagit tedrickandet!
Underbarn! Vår Maj sa sitt första ord innan året var slut...kanske inte riktigt meningen men hon sa hallå!
Vi - en fin liten familj har jag allt!
Willys, här har vi handlat mycket under året...billiga veckan från Ica har guidat oss under hela hösten!
Xboxen har stått nästan orörd.
Yatzy!! Nästan varje dag!
Zinkensdamms hällor är fortfarande obesökta...det får bli 2011.
Årsdag för Severin i Januari.

Älskar numer en alldeles ny människa!

Överraskades av en bebis som kom redan 22/12!

Ett avslappnat gäng på väg hem!

dsc00084 (MMS)

Ett avslappnat gäng på väg hem!