Mys

Nu har Hedvig åkt, det känns så fruktansvärt tråkigt. Rackarns kul var det att ha henne här tyckte vi alla.

Så himla nöjd tjej som fick köra mammas och mosters gamla gåstol "rolliken"! Den var röd när vi var små och vi ska måla om den från 80-talsfärger till lite mer 70-tal kanske...

 

SAIK!!!

Fika hos Bruno

 


Moster är bäst. Den lilla har vägrat slumr...

dsc00151 (MMS)

Moster är bäst. Den lilla har vägrat slumra till men så tog morre över!!


Hurra!

Idag kommer världens bästa syster på besök!
Världens bästa moster tycker Maj!


Mot den söta...

dsc00145 (MMS)

Mot den söta...


mini


:)

Idag verkar hon gladare. Maj vaknade igen vid 22:30 och hade ont så hon fick en alvedon och lite käk sen somnade hon om och sov till 5:30...liiite tidigt att vakna men hon smååt i en halvtimme så vi steg upp klockan 6. Jag har försökt deala med Maj att det är ok att vakna kl 6 om man sover hela nätterna annars får det minsann räcka med 7...;)

Idag står föräldragrupp på BVC och en snabbvisit från Jenny Ann, Fredrik och Birk på schemat. De ska lämna lite grejer och käka middag.

Där sitter minsta lilla minibodyn löst! Minimajs är snart en hel majskolv!


Stackars liten!

Oj vad hon grät när hon fick sprutorna, den första var väl okej men den andra. Jag är säker på att Jens (som är den mjukare av oss) dog lite när sköterskan stack henne. Hon fortsatte att gråta, slumrade till och grät mera till klockan fyra ungefär sen började nog alvedonet verka lite och jag fick i henne mjölk ur flaska, bröstet vägrade hon ta. Efter det sken hon som en sol men var ganska trött vilket resulterade i att v i gjorde en tidig kväll. Klockan 18 somnade majskornet men hade fortfarande inte ätit mer än det lilla i flaskan. 18:45 vaknade hon tack och lov och åt. Hoppas nu på att hon får en god natt och att hon laddar energin för att träffa kompisarna på BVC imorgon!

Nu kokar jag sylt och ser på hockey...

Vilken dag!

Solen strålar!
Det är nästan 10 grader varmt!
Visserligen blåser det rejält men vad gör det när världens bästa majskorn blir tre månader idag!
Snart ska vi på BVC och ta den första vaccinationssprutan eller rättare sagt sprutorna för de är två. Hoppas på att det inte ska vara allt för läskigt och att hon inte ska behöva bli sjuk av dem. Sen hoppas vi att den här magstackaren ska börja bli bättre nu...hon har haft två jättebra dagar och skinit i kapp med solen. Idag verkar det lite sämre men kanske (förhoppningsvis) inte värsta värst!
På fredag kommer Hedvig!!!

Maj med storkompisarna!

Nya sänghimmeln (strunta i bråten runt omkring)

Snuttedockamys

 


Är så glad att min lilla tjej har en bra d...

dsc00139 (MMS)

Är så glad att min lilla tjej har en bra dag idag!


Ibland är jag så himla trött så jag spärra...

dsc00137 (MMS)

Ibland är jag så himla trött så jag spärrar upp ögonen och tittar på mitt bi.


Värsta småtjejerna!!

Martin och Birgitta hade med sig lite grejer när de kom hit...hittade en skiva med bilder från 03-04, den här mappen med bilder hette "lillpettitorna" så sant var ju det...


Veckan som gått...

Mys och bus med farmor och farfar

 


Farföräldrabesök, kolik och mammaträffar

I veckan har M och B varit här de har fått träffa ett litet barnbarn som växlat i humör som ett vårväder. Hon har magknipit och varit övertrött men också skitglad och mysig. Stackars lilla skrutta att börja livet med magmedicin och ondsinta gaser! Nu har dock farföräldrarna påbörjat sin resa hemåt och jag provar på livet som ensamstående mamma medan Jens är i Malmö och fotar hela helgen...än så länge går allt bra (jag har varit ensam i två timmar hihi).

Nu ska jag ta en kopp kaffe och titta på vinterstudion medan majskornet sover på en vårsolig balla (även om de ju kom snö grr igår)

När mamma tror jag börjat med napp hittar ...

dsc00128 (MMS)

När mamma tror jag börjat med napp hittar jag helt plötsligt tummen!


Soldyrkare :-)

dsc00126 (MMS)

Soldyrkare :-)


Kattgym?

dsc00125 (MMS)

Kattgym?


Vårsol

Äntligen skiner solen! Det är visserligen lite kyligare än tidigare dagar idag men solen strålar och himlen är klarblå. Maj sover ute på ballan och t om S-katten har vågat sig ut. Han var visserligen bara ute i 30 sekunder men stort i alla fall. I dag/kväll kommer Martin och Birgitta ska bli roligt att få dela med sig av vår Maj! Något vi glömde var att be dem hämta upp rolliken (stavas ddet så och är det någon annan än min familj som vet vad en rollik är?). Vi kanske kan deala med nästa släkting som kommer att denna tar med das rollik på flyget och blir hämtad på Arlanda?

Dagarna börjar bli lite mer långsamma nu, jag känner stoooor beundran för alla som är arbetslösa och "bara går hemma" jag börjar snart klättra på väggarna och då har jag ju ändå världens sötaste lilla tjej här hemma!! Det känns bra att fått lite annan mammakontakt genom föräldragruppen. Vi ska träffas igen på torsdag och promenera och kanske fika också. Förra veckan invarderade vi mammor och bebisar Ansgarskyrkans café (där får nämligen barnvagnar komma in)...haha tur att det inte var så trångt för vi gjorde en rejäl krans av barnvagnar.

Något annat som börjar kännas besvärande är att jag är tjock och dessutom rätt sunkig. Är konstant hungrig och går och skåpäter, måste ta tag i det där. Längtar efter att träna men det ska kanske börja gå snart. Undra om man kan få friskvårdsbidrag från jobbet fast man är mammaledig?

Snart möjligt?


Till ditt hus?

Hedvig snart har du väl massa nya fönster att hänga lampor i, Campadre har kampanj på dessa i massa olika färger


Börjar få viss rutin...

Rutiner är ju bra att ha men inte helt lätta att skaffa med bebis.
Från början (första månaden) hade vi inga rutiner över huvud taget Maj åt och sov och blev buren, vi var ju omgivna av familjen nästan hela tiden också så det fungerade ju ganska bra att ha en bebis i famnen mest hela tiden (det var ju alltid någon som hade en famn ledig). Efter ett par veckor hemma på Lidingö insåg vi att vi faktiskt behövde få lite ordning på dagarna särskilt som Maj alltid blev supergnällig och trött framemot kvällskvisten. Vi började då ruta in kvällarna till att ca 18:30 ge Majskornet ett bad dels för att det bröt lite i hennes trötthetsgråt men också för att hon verkade gilla det :)

Efter badet startade vi med nattning, vi nattade henne i spjälsängen och gav henne lite nattamat i flaska, det skrivs att det är lite si och så med att ge sädbarn flaska medan man ammar eftersom det kan slå ut amningen, barnen slutar suga för oss har det dock fungerat bra. Vi har dock fallit tillbaka lite till att vi nattar henne i vår säng eftersom hon kan ta en stund på sig att somna in och då är det helt enkelt bra mycket bekvämarae att ligga bredvid henne än att sitta på en pinnstol. Vanligtvis sover Maj sedan i sin säng (även där har vi fått återfall i att ha henne mellan oss men det ska snart åtgärdas igen). För mig har det varit och är fortfarande viktigt att hon kan somna själv, att jag inte alltid måste sticka fram tutten för att hon ska kunna somna. Jag tycker självklart också att det är viktigt att hon känner sig trygg och låter därför nattandet ta tid och att hon ser att jag finns där om hon vaknar till vilket hon oftast gör efter ca 30 min hon nöjer sig oftast då med att få hjälp med nappen. Hon vaknar någon gång under natten (på senare tid en gång extra mot tidigare) och äter och somnar sedan om.

Maj gillar att sova med en snutte på huvudet, gärna över ögonen.

Dagsrutinerna har vi varit skitdåliga på, dels för att Maj sovit dåligt dagtid och antagligen för att vi varit lite lata. Nu börjar vi dock få in lite rutiner även där. Maj vaknar vanligtvis någon gång mellan 7 och 8 och då stiger vi upp byter blöja, klär på oss och leker lite. Hon orkar oftast vara glad och pigg i ca en -en och en halv timme sen behöver hon sova. Vi klär på henne och söver henne i vagnen på ballan. Det varierar sedan väldigt hur länge hon sover men mellan 45 min - 2 timmar ungefär. Efter nästa uppvaaknande ser det ungefär likadant ut. Hon sover igen vid lunchtid och sedan försöker jag ta ca en timmes promenad vid 3-4 det är den tid hon vanligtvis har absolut svårast att koppla av och då underlättar det om hon kan småsova/sova i vagnen. Det här funkar ju när vi är hemma men självklart blir det lite annorlunda när vi går på utflykter osv. Men generellt sover hon ungefär tre gånger om dagen nu (kors i taket) och leker, äter och gnäller där emellan :)

 

Det här har fungerat ganska bra för oss men det är ju självklart olika för alla :)Dagens bästa?

Maj har legat och sovit inne i vagnen, hon har vaknat till lite och vi har slövaggat henne medan någon av oss suttit vid datorn.  Maj vaknar nu helt och jag tar upp henne och lägger henne under babygymmet och går in i köket för att ladda med minfom och grejer. Majskornet gnyr till lite och jag ropar till henne att jag snart kommer. Jag hör att även att Jens säger något tröstande till henne. Ganska snart är jag klar i köket och går tillbaka till mina fina. Maj ligger ganska nöjt och tittar på sin nya leksak medan Jens tröstar vagnen genom att vagga den fram och tillbaka...han trodde alltså att den lilla fortfarande låg kvar i vagnen. Haha söta är de mina familjemedlemmar!

Idag gör vi pappan glad. Det är han på hojen.

dsc00118 (MMS)

Idag gör vi pappan glad. Det är han på hojen.


Äntligen

Igår gjorde vi det äntligen, köpte ett babygym till Maj! Jag har inte riktigt hittat rätt tidigare eftersom jag är så otroligt besvärad av att de är så fula och dessutom dyra. Det blev en IKEA-variant tillsist det är den billigaste och nog banne mig den minst fula jag har hittat. Maj gillar den skarpt i alla fall.

Det blev också en ett bäddset, en mobil, en sänghimmel och en kudde till sköna Maj. Vi takar alla släktingarna som bidragit med slantar för det är ni som har betalat♥.


Dags?

Rebecka bad mig att skriva en förlossningsberättelse...kanske det är dags nu såhär 2,5 månader senare innan jag glömmer (det har jag nog redan börjat göra). Kanske inte är så värst spännande för alla att läsa men då kan ni ju strunta i det :P

Söndag 19/12 åkte Jens, Martin, jag (höggravid) och katterna i ett fruktansvärt snöoväder från Stockholm till Skellefteå. Jens hade pratat med förlossningen i Skell om det skulle vara ok att vi kom dit och födde, de hade välkomnat oss så det kändes lugnt. Vi hade bestämt oss för att vi ville åka upp över jul eftersom jag GILLAR att fira just denna högtid med familjen. Vi hade också kommit överens om att vi inte skulle vänta in en eventuell igångsättning innan vi skulle återvända hemåt. Jens skulle inte jobba förän 14/1 och jag hade sökt semester året ut så vi var inte stressade. Beräknat förlossningsdatum var 28/12, den vanligaste komentaren jag möttes av under graviditeten var "knip". Själv var jag inte så brydd om det där, jag är ju själv född sent på året och vet att man överlever och kände att det inte skulle behöva vara så farligt.

Två dagars semester hann jag med, december månad var fylld med sammandragningar och jag reagerade inte nämnvärt på att jag 21/12 hade väldigt intensiva sådana på kvällen när vi hängde hemma hos Matte och Kattis. Vi hade dessutom ätit på Frasses och min mage reagerade på den feta maten.
Någon gång efter 6:00 onsdag 22/12 vaknade jag och hade ont i magen...jag bannade mig själv för den feta maten och frosseriet i sötsaker dagen innan och gick upp för att leta på en samarin. Jag hittade ingen såklart och försökte gå och lägga mig, magknipen blev dock värre och det började också göra ganska ont. Efter ett tag vaknade pappa och jag var upp och frågade honom om samarin, han frågade om det var något på gång vilket jag inte trodde...förstföderskor ska ju gå öer tiden. Samarinen hjälper ju naturligtvis inte och jag försöker lägga mig men har för ont, jag går upp och ner ur sängen och Jens vaknar och undrar hur det är. Vi konstaterar att det nog faktiskt är någonting som påbörjats. Pappa undrar om vi inte ska åka in men jag tror inte att det är någon idé. Jens ringer förlossningen medan jag ligger hoopvikt i sängen, barnmorskan vill ju naturligtvis prata med mig så jag får anstränga mig. Hon hör att varken slempropp eller vatten gått och att jag är förstagångsföderska så hon tycker vi ska avvakta - "du kan ta två alvedon", jag skriver in dig så behöver ni inte ringa om ni åker in sen säger hon också. Värkarna är hela tiden täta när vi får frågan om de är regelbundna svarar vi nja...de kommer med 30 sekunder till fem minuters mellanrum så...

Jag tar två alvedon, försöker ta en dusch (vilket jag lärt mig att man ska göra på föräldrakursen) Jag hinner under duschandet bli sur på pappa för att vattentrycket är så förbaskat dåligt däremot hinner jag inte direkt duscha det gör på tok för ont för att stå upp. Någonstans här ringer jag Hedvig för att säga att vi nog inte kan komma och klippa Jens kl 9. Ungefär 8:30 bestämmer vi oss för att åka in, är det inte dags för barnafödande så är i alla fall något helt galet. Bilfärden är sjukt plågsam, vid infarten till östra falmark måste Jens stanna så jag kan gå ut en stund. Trots allt detta är jag fortfarande övertygad om att vi kommer att bli hemskickade men tycker att det är mer praktiskt att i så fall vara hos mamma som bor på Lasarettsvägen...När vi kommer fram till sjukhuset lämnar jag naturligtvis väskan med alla barnkläder i bilen (vi ska ju bli hemskickade) jag tar dock med mig alla papper (blodgrupp, förlossningsplan etc)

Väl inne på förlossningen visar det ju sig att jag är öppen 7 cm och jag skickas direkt in på förlossningssal.

Värkarna fortsätter att göra rackarns ont, jag kämpar med lustgas som jag inte alls känner av...det är dock skönt att koncentrera sig på andningen. Jens är ett fint stöd hela tiden han finns nära, ger mig saft och vatten och hjälper mig när barnmorskan frågar om ag vill ha bedövning. Jag svarar kanske och han hjälper till genom att konstatera att "säger hon kanske så vill hon" Jag är otroligt glad över att jag bedövades. Efter det kunde jag andas ut lite och den värsta smärtan avtog.


Värkarbetet fortsatte ett tag till och det dröjde lite innan krystvärkarna satte igång. Hela tiden fick vi fint stöd av barnmorska och sköterska.

Jag tappade helt tidsuppfattningen men jag konstaterade att det var -19 ute, haha! 12:43 var hon tillsist ute världens finaste lilla tjej 3215g tung och 48 cm lång.

Efter det fick vi ligga kvar 2 timmar på förlossningsrummet, sedan dusch och flytt till eget rum på BB. Vilken märklig känsla att två timmar senare svassa omkring med en bebis men som om allt bara var som vanligt. Lite öm var jag ju men inte så farligt. Sen låg vi kvar på BB över natten därefter var vi redo att åka hem för att på riktigt få vara en egen liten familj ♥.


Vårfin!

Hon tränar och rör sig och vickar fram och tillbaka. Maj tackar mormor för den fina bodyn.


Och kanske ska de bli kompisar:


Elementbädden var upptagen så varför inte?

dsc00117 (MMS)

Elementbädden var upptagen så varför inte?


onsdag

Kan idag konstatera att superstores semlor må va rackarns billiga men inte var de särskilt goda...det lönar sig inte alltid att handla på deras kampanjer (tydligen).

I övrigt kan jag också berätta att jag igår pratade med Majs fantastiska sköterska Jenny som hjälpte mig med nattningsbekymren. Hon trodde att Majskornet mest var lite lagom missnöjd vid den tidpunkten men tyckte att jag kunde köpa hem ersättning (som reserv) om hon fortsätter skrika och testa om hon blir tröstad av lite mer mat. Sagt och gjort jag laddad upp med både färdigblandad och pulverersättning och gjorde i övrigt precis so vanligt vid nattning...och gissa vad igår var sötnosen en riktig ängel och somnade precis som vanligt utan hysteriska utbrott. Hoppas att hon fortsätter så men det känns skönt att veta att det finns lite extramat om det behövs :)

I morgon ska jag och Maj fika med de andra mammorna och barnen ska bli kul!

Är också så stolt över min tuffa syster som köpt ett radhus, snacka om cool tjej...längtar efter att få sitta på din gräsmatta och dricka kaffe och äta kakor (för du kommer väl att börja ha sånt hemma nu när du blivit husägare!!!).

Spännande slutspestider tycker Maj.

Äntligen lite vår! Kl är över 16 och solen...

dsc00116 (MMS)

Äntligen lite vår! Kl är över 16 och solen skiner fortfarande. Maj laddar för slutspel med bästa nappen!


Fetto!

Go fettisdag!

 


Frustrerande

Maj har inte riktigt varit sig själv de senaste dagarna. Magen har vi skyllt på och i och med att vi börjat om med minifom har det börjat bli bättre men det är lik förbaskat någonting som är fel. Idag har hon sovit bra och varit ganska glad och söt som vanligt men efter att jag nattat och hon ätit sin mjölkskvätt ur flaskan började hon skrika. Och som hon skrek sen. Måste säga att jag beundrar alla som har barn som skriker hela dagarna för det skär verkligen i hjärtat...och det är inte bara den lillas tårar som sprutar. Det vi lutar åt nu är att mjölken antagligen inte riktigt räcker till eller är på tok för tunn precis på kvällskvisten. Vi ringer BVC i morgon för att rådgöra.

Jag har i alla fall hunnit med att vara lite huslig idag och bakat! Första gången sedan Majskornet kom!


God måndag!

Vissa tror att jag snart ska få tänder min mamma hoppas att de har fel!

 


Skit också...

Vi börjar om med minifom idag...Majskornet har legat och vridit sig hela natten. Det var ju så skönt att slippa fixa och trixa inför varje måltid. Nåja glad bebbe är väl mer värt.

Har glömt skriva att Jessen numera är pappa på riktigt med delad vårdnad och allt :)


Mystjej

Bustjejen

Smarttjejen

 

 


Danderyd

Har besökt Yannick i Danderyd idag. Han har liten blixtar och prylar så vi (läs de andra) har fotat lite. Maj har "power nappat" 4 ggr idag...problemet är ju bara att hon inte är särskilt nöjd med den vilan...men nu sover hon för kvällen i alla fall.

Ett litet smakprov från dagens fotografering.


Tiden bara går!

Hinner inte riktigt med och jag gör ju ingenting! Helt sjukt!
Har glömt berätta att jag återigen fyndat på Kupan i Baggeby, vi köpte en stringhylla för 200 spänns där för två veckor sedan. Den har bara två hyllplan och är lite lägre än den vi har i sovrummet. Vi kopplade ihop dem i alla fall och det blev riktigt bra. Melchior har provsuttit alla hyllplanen.

Jessen har ju som bekant en hobby som innebär att han hämtar hem TV-apparater som skänks bort via blocket. En 90 kilos klump är det senaste fyndet som höll på att ta knäcken av vår stackars granne Bengt. Vi har nu i alla fall lyckats skänka en TV vidare till en granne, känns skönt att kunna röra sig i läggan igen.

Igår var jag på mammagrupp, riktigt trevligt var det. Nio mammor kommer vi vara i vår grupp. Vi har bokat in fika nästa vecka på Anskarskyrkan där är tydligen vi barnvagnsterrorister välkomna :). Känns roligt att träffa andra bebbar och mammor. Maj var nog banne mig störst av alla barnen log som en sol gjorde hon dessutom nästan hela träffen.

puss på er alla...och om det är så att jag är väldigt tjatig med vad jag skriver om och dessutom lägger upp bilder hela tiden så skyller jag på att Majs alla släktingar bor så förskräckligt långt borta och VILL se! :)


Filmklipp

Maj 1-2 månader
Får inte inbäddningen att funka så jag länkar
här