Maj chillar i skell.

dsc00223 (MMS)

Maj chillar i skell.


Om man skulle ta sig i kragen kanske...

Det har inte blivit mycket bloggat här inte på sista tiden. Har ingen riktigt bra ursäkt annat än att jag både varit lite upptagen och väldigt trött.

Maj bjöd på ett gäng sovmornar förra veckan (dvs hon sov till åttasnåret) jag hurrade och tänkte (hoppades) att det skulle bli en vana att sova så länge. Så var det inte. De senaste dagarna har hon vaknat kl 6 och strax därefter, mamman är trööött!! Till min tröst har hon de senaste två dagarna legat kvar i sin säng eller vår och lekt för sig själv i upp emot en halvtimma så jag har kunnat blunda lite till. Jens har jobbat så mycket på sista tiden så jag har inte gärna kunnat förvänta mig att han ska gå upp och ta morgonpasset :)

Veckan har också bjudit på Majs andra vaccination som hör och häpna gick riktigt bra. Hon skrek när hon blev stucken men var glad innan vi gick ifrån sköterskans rum. Hon har varit lite småkrasslig efter det dock men jag vet inte riktigt vad som är vaccinationen och vad som är det jag skyller allt på just nu - tänderna! Inga risgryn har tittat upp ännu men jag undrar om det inte är på g.

Gullungen har också passat på att väcka mig med två små fingrar i min näsa och ett stort solskensleende. Man kan ju inte annat än bli glad, haha.

I morgon gör vi flygdebut. Maj, jag och katterna åker upp till Skellet i morgon. Håll tummarna för lyckad resa och att askmolnen är lååångt borta!

Har inget krut i uppkopplingen kvar den här månaden så det blir inga bilder.
Ha en härlig morsdag, säger mamman som blev uppvaktad med presenter både i fredags och idag :)


Kanske inte överlycklig men premiärtur som...

dsc00217 (MMS)

Kanske inte överlycklig men premiärtur som stortjej!


Varför suga på tummen när man kan suga på stortån?


Vi äter frukost på gateau, maj får äta sol...

dsc00213 (MMS)

Vi äter frukost på gateau, maj får äta solbrillor.


Morgonmöte på lärargården

dsc00208 (MMS)

Morgonmöte på lärargården


Det är tydligt det...

att de där Markströmsgenerna är dominanta en till miniM.M


Jag tar en paus medan mamma kokar mat till...

dsc00205 (MMS)

Jag tar en paus medan mamma kokar mat till mig!


Konstigt...

Jag kommer ihåg när min mamma fyllde 30, jag var ju åtta år då så det är kanske inte så konstigt. Det ländes dock lite konstigare när jag själv fyllde 30. men nu i helgen har vi varit på fest hos våra kompisar M och P som båda fyllt fyrtio!! Våra vänner börjar alltså vara i mina föräldrars ålder vilket ju naturligtvis måste betyda att de inte är i mina föräldrars ålder utan i min ålder!!
Maj var finklädd för att gå på kalas i alla fall.

Majs finaste moster har ju också varit på besök. Hon har tampats med Severin som blir så överlycklig när det finns någon som sover i vardagsrummet. När man har nakna katter och de i vissa lägen kan kännas som väl valda manliga kroppsdelar en svettig dag är det ju inte alltid skitkul att ha dem på halsen när man sover :) Det kan vara mysigare att he en liten systerdotter där.

Majskornet har inte varit helt undra i helgen jag tror att hon får små feberknäppar lite nu och då, gissar att det är tänderna som spökar lite. Det var någon i vår föräldragrupp som berättade att barnen kan få febertoppar redan två månader innan tänderna kommer.

Mamman passar på att mysa när den lilla tillåter det, ibland är det inte så dumt med en lite småfebrig dotter :)


Det roligaste på länge...

Det här blogginlägget är så sjukt kul! läs det här!

hemmafix

Vår lilla tjej har fått ett eget LITET rum. Hon sover såklart fortfarande inne i vårt sovrum men nu är hennes saker samlade där...i alla fall när hon sover :)


Det bästa som finns är när mamma dricker v...

dsc00199 (MMS)

Det bästa som finns är när mamma dricker vatten och jag får smaka. Det värsta som finns är när jag inte får smaka på hennes mobil.


Äh, sova kan jag göra en annan dag!

dsc00197 (MMS)

Äh, sova kan jag göra en annan dag!


Bildbomb

Vi tar ju så många kort...många, många varje dag. Och hon är ju så gudomligt söt så jag måste bara lägga upp ett gäng.

Maj har idag haft två premiärer. Först och främst satt hon helt själv utan stöd på balkongen idag (hon var ganska ihopfälld men hon satt och höll balansen). Sen så somnade den lilla i bärselen!! Ett stooort steg för en tjej som inte kopplar av sådär jättebra! Vi gick en promenad till superstore och på vägen hem efter att ha tittat på fiskar och läskiga spelande björnar så slumrade hon till :)

Rebecka! Chokladbullarna är precis som kanelbullar, jag bytte bara ut kanelen mot kakao (hade iof lite kanel i också) men hade dubbelt så mycket smet som man ska.

Nu kör vi...

Som ni ser händer det faktiskt att hon har kläder på sig också :)

Trevlig kväll!!


Fina dagar

Fredagar är som våra lördagar. Jessen är ledig fredag och lördag. I går på vår fredaglördag åkte vi in till stan. Maj fick shoppa loss på drottninggatan. Majs vagn fick vara statist eller kanske huvudroll i en liten film. Eller film och film, en informationsfilm för cykelbud var det. Är säker på att Majs vagn gjorde succè. Majs mamma och pappa fick varsitt glassogram som tack :)

Idag söndaglördag skulle lilla familjen på lärargården göre ett återbesök i sina gamla kvarter. Barnloppis i Högsätra och veckohandling på Willys stod på schemat. Nu kom det sig så att innan vi ens gått genom halva loppisen hade vi köpt en bilbarnstol till majskornet och dealat till oss (läs Jessen dealat till oss) byggklossar med spöket Laban och "bygga torn burkar" och vi var på väg hem igen. Det var en sådär bra dag att välja att promenera på. Det blev såklart inget Willys. I stället blev det amning på en parkbänk, bärande av Maj halva vägen hem och en gigantisk ryggsäck á la bilbarnstol för stackars J. Nu har vi en stycke bilbarnstol för ett storbarn som Maj snart är, en stycke bil med ett sommardäck pga min oduglighet och Jessens ryggs oduglighet och inte en gnutta mat!

Imorgon söndagmåndag (hihi) blir det Willys, punkt slut.

Gapmamman och cooltjejen med nya brillor och keps

Sittandet börjar ta sig...

Sötast i världen med favoritminen
Visste ni att...

Det finns någonting som är ännu godare än potatis!!
Majs! Majs majs såhär i maj ♥

/Maj


God morgon!

dsc00192 (MMS)

God morgon!


!

Jag älskar att sitta framför datorn!


/LångMaj ♥

Nu ligger hon nästan på rygg i alla fall :-D

dsc00191 (MMS)

Nu ligger hon nästan på rygg i alla fall :-D


Sköna Maj!

I enkel bemärkelse måste jag nog erkänna, min finaste åretruntmaj är en riktig skönhet men den där som bara kommer 31 dagar om året, nja. Idag har det snöat en liten stund och regnat och bara varit sisådär tre grader varmt, fy tusan. Har tryckt inomhus hela dagen. Hela lilla familjen tänkte göra premiär på öppna förskolan men huvudvärk och skitväder tog död på lusten, det får bli en annan gång.

Månaden inleddes icke med demonstrationer för vår del dock med mitt första kanelbullebak ever...

En plåt med kanelbullar och en med choklad...inget för torrbollar som gillar torrbullar :) Massa smet och riktigt goda!

Fika med Anna och Kim med deras fina barn och lekstund på stadsmuseét hann vi med innan det blev ny månad och den nya veckan inleddes med massage i Hagsätra för mig och J. Maj har för övrigt lärt sig att backa med rolliken, genom hela köket framåt går det lite sådär.

Ett utlovat filmklipp kommer här, den lilla gör stora framsteg i ätandet och slukar med stor iver sin smakportion som fortfarande bara bestått av potatis.

 


Ni kan ju strunta i att titta på mamman när hon är i bild :)