Snigg

Snyggaste tandborsten är nu min :)


Ur led är tiden

Mat och sovtiden alltså. Ingenting är riktigt som vanligt. Maj har som jag nog nämnt tidigare börjat sova en gång/dag emellanåt. Hon orkar inte varje dag och ibland blir det helsnurrigt. Nu är hon dessutom förkyld och undrar banne mig om inte några nya tänder dessutom är på g. Igår vaknade hon strax innan 7 efter ha sovit i stort sett hela natten. Sen var det dags för förmiddagsvila redan kl 8 vilket nästan aldrig har hänt förr. I natt vaknade hon glad som en lärka 00:45 och ville inte sova mer. Hon kom över i vår säng, började halvsova men vaknade om och om igen. Mamman och pappan hann småsura på varandra i frågan om det var läge för en alvedon eller inte. Det blev till sist en sådan varvid majskornet börjar storgråta. Då blev det välling också. Hon har ju typ aldrig ätit vid den tiden på natten. Efter det somnar hon tack och lov om sover i sin säng till 6:30, dags för välling igen! Men lite sovmorgon på det blev det (tur för oss). Blöjan var välfylld vid uppstigning kan jag säga. Vet att många har det mycket struligare än vi på nätterna men det är jobbigt när det blir snurrigt i alla fall.

Hmm


...

Efter en dålig natt som tack och lov bjöd på sovmorgon kan man va så här snygg...


Nej

Nej sa Maj när jag föreslog att kattkorgen skulle flyttas upp från golvet. Tur att matte inte alltid lyssnar på lillkrypet tänkte Melchior när jag lyfte upp korg med katt.


Konstigt

Blev ingen lunch idag så jag får väl koka mig ett gäng nappar i stället ;)


Fortsättning...


Testa

Över, under, genom, mellan...
Allt testas nu.


Premiär

Friskis har prova-på-vecka på Lidingö den här veckan. De erbjuder också barnpassning för en liten tjuga. Vi packade ihop oss och drog till gymmet. Maj fick leka med ett gäng barn och tanter medan mamman och pappan svettades. Det gick fantastiskt bra, för maj alltså. Hon fick så mycket beröm av passarna. Mamman kommer ha träningsvärk i morgon.


Rusk

Det märks att det är höst när husdjuren förvandlats till två knölar under överkastet.


?

Äter inte så mycket mat men papper är gott. Förpackningar går också bra. Tokfia.


Kändismelle

Melchiors första youtube-klipp har 65 000 hits nu! Går ni in och klickar på reklamen börjar vi nu tjäna feta cash :)
Sök på sphynx Melchior, posessed sphynx är klippet som gäller.


Upp och ner

Det har varit lite upp och ner idag. Då kan det bli såhär knasigt...
Eftermiddagsvila 18:20 får se hur nattningen går sen...


Fortsättningen

Tre skickade, fem på g och två till. Ganska kul det här :)


Tradera

Nya besattheten.
Jens och jag har ju en tendens att snöa in på vissa saker, yatzy, tv-serier, betapet etc. Den här veckan har det varit tradera. Vi satte in våra första annonser förra söndagen och har sedan följt dem maniskt ungefär var tionde minut. Nu har vi ju dessutom sådan tur att vi båda har app-telefoner vilket underlättade besattheten enormt. Nu är auktionerna över...tomt känns det.
Ca 600 spänns tjänade vi i alla fall :)


Linslus

Snart en tur till fotostudion, fyra kompisar och ett majskorn ska förhoppningsvis fastna på bild.


Cooling

Står och hänger lite...


Morgonstund har

Varför sova när man kan va vaken?
Det blir klädbytardag, kanske en kaffe någonstans och promenad idag. Vädret är strålande, vågar dock inte titta på termometern.

Kanske ska kolla grannskapet efter bortskänkesäpplen. Sylta och safta kan väl va något?!


Vet bäst själv

Jag tycker det är varmt så jag vill leka ute i kortärmat.
Maj Larsson vet bäst själv :)


Fan

Den läcker.
Håll tummar och tår för att tätningsmassan fungerar.


Diskberget

Tycker verkligen att en annan diskmaskin borde ha gått sönder. Jag menar, kan det finnas någon annan diskmaskin som fått så mycket kärlek som vår? Minst en gång i månaden har vi pratat om att den måste vara vårt bästa köp ever! Minst varannan dag har vi berättat för den hur mycket vi uppskattar att diska i den. Men så plötsligt ger den bara upp!
Idag blir det begravning på skroten.
Och förnekelse genom att hämta hem en ny...gammal...förhoppningsvis...stjärna.


Stora lilla kissen

Igår tog vi severin på den årliga hjärtscanningen. Roligare saker kan man ju göra för 1500 spänns särskilt när det visar sig att katten är sjuk. Han medicineras numera för hcm. Vi hoppades naturligtvis att han skulle friscannas även denna gång men så blev det inte. Förhoppningsvis ska det inte innebära så mycket men ledsamt är det.

Något som severin själv kommer tycka är betydligt mer ledsamt är att han måste bantas. NU! Vår matsnåla kisse väger 7,3 kilo!!!!


Jösses

Det gick fort att bli appberoende. Mobilbloggsappen har varit ur funktion i några dagar. Jisses så fyndig jag varit men INGET har gått publicera.
Nu funkar det igen och här ska minsann bloggas...fyndighet utlovas inte :)


Tagen på bar gärning


höstlek


Borttappad

I kaoset tappade jag bort en katt...har hittat honom nu :)


Kaos

Ommöblering pågår..
För några år sedan hade vi inga barn, bara en katt och endast en 120ssäng. Då tyckte vi att det var bättre att ha sängen direkt innanför dörren och flyttade våra garderober. Det var krångligt och meckigt då. Nu gör vi det igen. Det är ännu krångligare med en liten runt fötterna :)

Här är vi nu...


Höst

Och med den kom visst ett gäng höstblåsor :( vi hoppas att vi inte smittade ner hela öppna förskolan. Hoppas på bättring snart inte kul när liten är sjuk.

Diskmaskinen är paj för övrigt, mycket olägligt. Ingen skänks bort på blocket heller. Annars är bortskänkes på blocket verkligen en källa till fynd här i Stockholm. Många vill bli av med grejer men vill eller kan inte köra till skroten. Visserligen fyndar man mest pianon, fyllnadsmassa och kaniner...

Har gjort ett grymt fynd idag. Kupan har äntligen slagit upp portarna igen efter sommaruppehåll. Fyra för 60 spänns!


!

Ibland blir allt lite snurrigt. Här är en som inte alls vill sova och som spottar och fräser åt vällingen.


Men sämre

Minimajsen verkar ha gått och blivit sjuk. Varm som sjutton och vägrar äta. Gröt och välling är allt vi fått i henne idag :( tur man kan vila lite med pappa.


Bättre

Hon sov bättre i natt, hon kom upp till oss strax efter fem men somnade om och sov till 6:30 innan det var dags för välling. Sen somnade hon iof inte om igen men det får man väl säga är okej. Nästan en hel natts sömn, wohoo!

Yannick hängde med oss igår, han hakade på på en fika, käkade med oss och sveptes in i wordfeudvärlden :)


Zzzz

Snälla, snälla tillväxtsprång gå över snart.


Lördagmorgon

Som sagt lördagmorgon. Klockan är 9 och maj har precis ätit frukost. Hon har sovit oroligt i natt och kom nog över i vår säng redan vid 2. Hon brukar avsluta natten i vår säng men inte före det är dags för morgonvälling vi fem halvsextiden. Pappan har inte sovit just någonting i natt, den har kommit tillbaka - sömnlösheten och stressen. Skit också, vi hoppas att det snart blir bättre. Själv gick jag upp med den lilla där vid 7:40, spelade lite wordfeud, bytte några blöjor, matade någon katt, matade en bebbe och inte så mycket mer. Det drar snart ihop sig till lillskorvs förmiddagsvila och jag tänkte att vi vuxna kanske skulle frulla. Sen en tur till stan kanske, eller vinterviken kanske - vädret är strålande!