Smart drag Stenmark!

Mammahjärnan har tagit över helt det är tydligt.
I säkert en månad har jag vetat om att Jens skulle fota åt en modellagentur idag söndag. Jag min nöt bestämde mig redan i går kväll för att söndagen nog skulle vara en bra dag att slöa på. Så det gjorde jag. Medan sambon fotade unga tjejer med modelldrömmar tog jag på mig ett par mjukisbyxor med 149 hål en svart munkjacka och ja lät ju naturligtvis också bli att sminka mig (och kamma mig).
Vet inte om det är bästa sättet att verka som en het mami =)

Chillar i malmö...


Minisemester

Nu är vi hemma efter tre mysiga dagar i Malmö. Maj och Leif har tagit väl hand om våra katter som faktiskt inte verkar ett dugg sura för att vi varit borta. M-katten har visserligen konstant kackat i duschen medan vi var borta och mina fina samurajer ligger på golvet men annars är allt som vanligt!

Resan ner gick finfint...Maj var mestadels nöjd. Hon lyckades också dagen före sin tvåmånadersdag  riktigt pilla in tummen i munnen och lägga den på plats i gomen...jag tror att moster kan se att hon hittade rätt tumläge :)

I övrigt har vi tittat på Annas fina mage (jag fick känna bebben hicka också) strosat lite och faktiskt tack vare min fina sambo åkt upp i snurrtornet! Vi åkte upp till 34:e våningen och det räckte för att det skulle slå lock för mina öron och snurra i min knopp. Vädret ska vi nog inte tala om, jag har kommtit fram till att varje gång jag varit i Skåne så har det varit vid höst eller vinter och ruskigt blåsigt och kallt. Nu får det bli bättring och tack vare att vi satt på tåget i nästan tre timmar extra får vi väl så småningom resecheckar så vi snart kan besöka ett varmare Malmö och förhoppningsvis en liten familj!

 

Jag och Anna vann mest i spel så det var super, för övrigt tror jag nog att Anna och Daniel är mina favoritkockar :).

Nu väntar vi på sommaren eller i alla fall vårsolen, vi har 17 grader inne!

 

Maj fick en superhjätekostym (nästan)


KnasMaj!

Först skrek hon som en stucken gris och väääägrade sova. Sen somnade hon och sov och sov...klockan 6:00 vaknade jag och tyckte att det inte var så värst konstigt att mjölkfabriken hade läckage...Maj sov nämligen fortfarande :)!

I kväll åker vi till Malmö!


Stilstudie...


Små stora och pillriga fötter :)

Avkoppling

Lååånga böjda ögonfransar!

Söndag

Våren är ju då inte direkt här ännu, kallt som fn men idag skiner solen i alla fall.

I morgon åker vi till Malmö och finaste finaste Anna och Daniel, vi ska mysa i några dagar. Titta på Annas fina mage och spekulera om vem som befinner sig där. Naturligtvis ska vi också stolt visa upp vår Maj och förhoppningsvis fika och prova på Malmös berömda falafel :)
Jag är liiite nervös för tågresan vi åker nämligen vid Majs vanliga nattningstid...och måste åka hemifrån vid hennes mest gnälliga tid håll alla tummar ni har för att vi ska slippa skrikig bebis hela vägen!

Igår ville den lilla inte sova, hon var övertrött som bara den och bara grät och grät. Det var dock en sak som funkade...Majskornet ville titta på TV (jag hoppas att vi inte skadat henne för livet och ger henne allvarliga konsentrationssvårigheter)...närmare bestämt Lena Philipson som inledde melodifestivalen, tänk om vi skapat en schlagerunge! Pappan fick tillsist med sträng röst för första gången berätta för Maj att det var nog med TV-tittande nu...trots endel protester somnadde hon i sin säng. Visserligen vaknade hon igen efter en stund men då på grund av en bråkig mage (det blev en natt i mammas och pappas säng vilket ju är rätt mysigt ibland).

Med pingu över ansiktet sover hon vanligtvis bra =)


Stilstudie i livsnjutning...och bildbevis på att vi antagligen har världens största TV!

gud förb...

Jag är så sjukt less på vintern...och det blir tamme bara värre och värre! Nu snöar det igen och det är kallt. Jag vet att det är värre i Ske men va fan...vår NU! Tack!

Tänkte att Majskornet snart skulle få spana in en vitsippa men det verkar dröja...om inte Malmö har mer vår att erbjuda :)

oooops

Jag tar tillbaka allt jag någonsin sagt om att jag fått kläm och rutin på det där med sovandet...
Idag har Maj 7 veckor och 6 dagar sovit en timme mellan 10:15-11:15 sen har hon slumrat till några gånger och då  har jag också gått på en timmes promenad med en klarvaken liten en. Jag vet inte jag...tycker hon är liiite för liten för att välja bort dagsovandet. Hon har i och för sig inte varit så överdrivet mycket gnälligare än vanligt men vääääldigt trött!

När hon är sådär trött som hon varit idag blir hon helt röd (särskilt) runt ett öga!


Nu är det väl vår tur?

Det verkar som det löst sig på jobbfronten för J, snälla låt allting vara så bra som det verkar den här gången!!

Annars är allt bra, Maj är envis som synden och tänkte inte sova idag...nu gör hon det dock. Jag hoppas att hon inte är en enda stor svettpöl när hon vaknar för stackarn är påklädd för utevistelse men sover inne och nu har jag inte tänkt röra henne!! Hon behöver sova!!!

Hoppas alla har en hjärtlig dag ♥


Om ni tjatar så :)

Lägger väl ut en bild till då, hon är så härligt rödhårig här!
Pappa upp i dagen var BVC-sköterskans senaste utlåtande. kusin Karolina tyckte att det var tur att hon legat i min mage annars skulle hon nog tvivlat på släktskapet =)


En helt vanlig dag

Bustjej



Biltjej


Träningstjej


Skumbadtjej

Så fort tiden går...

...och vad fort hon växer!


Så här liten var hon för sju veckor sedan!!

Bakslag

Igår kom vårt första bakslag...efter att jag i onsdags skrytit på fejjan om att vi börjat få kläm på det där med nattning fick jag svälja det igår. Som vanligt tog sötnosen ett bad, åt från flaskan i sängen men sen började det...hon blev skitförbannad. Så arg att hon skrek sig svettig och vägrade somna. Hon somnade tillsist, faktiskt inte så mycket senare än vanligt men det var ju inte riktigt lika mysigt med nattning med en argbigga i stället för en ängel!
Andra bakslaget kom i natt. Vid femtiden vaknade Majskornet för att äta och fick då också rackarns ont i magen (tror jag)...för första gången bara skrek hon och var näst intill otröstlig. Detta har aldrig hänt nattetid tidigare, jag fick gå runt med henne en stund och tillsist somnade hon om på mitt bröst...hon fick sova där resten av natten. Som tack för att hon bråkat under natten fick vi sovmorgon, klockan var faktiskt 8:45 när vi vaknade nästa gång.
Jag är lite trött och grining idag men tänker på alla stackare som har jobbiga nätter nästan varje natt, låt oss hoppas att detta var en engångsföretelse för oss.

Nu sover grynet i vagnen på ballan i den vidriga snöstormen :)

Nämen!

Typiskt oss alltså mig och Jens. Vi har trott att vår vagn inte går ut genom balladörren. Men det gör den ju! Nu ligger vår prinsessa och förmiddagssover där ute, hon somnade helt själv med napp i munnen och med mamman övervakande! Tur att Fredrik och Catrin var här med Noa igår och lärde oss av deras föräldrarutin!


aaaaj!

Gårdagen var sådär...Jag vaknade med förfärlig huvudvärk och anade att ett migränanfall var på g. Så blev det också att Jens jobbat natt, kom hem vid 10:30 för att sedan åka vid 14 för att påbörja nästa nattpass var inte helt ultimat. Tack och lov var han hemma under den värsta perioden och jag kunde sova, kräkas och bara ta hand om vårt hjärta när hon var hungrig.
Nu är Jens hemma igen och jag är pigg och kry igen. Det är himla lyxigt att få vara tillsammans och hjälpas åt med den lilla. Hon blir också bättre och bättre på att sitta själv i babysittern längre och längre stunder. Idag kunde jag utföra fredagsritualen med att skura kattlåda och städa badrum med Maj lugnt bredvid mig. Kvällsnattningsprojektet pågår fortfarande och jag tror jag börjar förstå hennes mer desperata skrik mer och mer.
Helgen blir nog ungefär som alla andra dagar, Jens är ledig också...så jag antar att vi promenerar, myser och fortsätter vara uppslukade av vår bästa finaste flicka ♥.




Sex veckor idag...

Långsamt, långsamt förbättrar vi våra rutiner även om hon har svårt för att komma till ro och sova annat än på natten. Nu sover hon hela natten i sin spjälsäng förutom då hon vaknar och äter (oftast en gng mellan 3-4 och en gång mellan 6-7) Igår somnade hon för kvällen klockan 21 vilket är ett stooort framsteg! Jag fortsätter att jobba på nattningen, det är ju ganska skönt att hinna ha lite kvällstid till annat än amning och TV-tittande!
Såhär trött har hon annars varit på senaste tiden röda uppspärrade ögon som vägrat koppla av. Ser dessutom ut som en minirobot ;)


Söt, avslappnad och sovande :)

Min fin lergubbe har fått en kompis...av samma konstnär!