FAN!

Så var det med de pengarna...idag damp det ner en räkning från Agria på nästan 3000 spänns...trodde jag hade betalat för i år!! Rackarns tur att vi följer Icas billiga veckan!!

Löningssöndag

Jag vet inte om det känns som världens smartaste drag att åka till IKEA just idag. Men så får det bli. Känns som att det är läga att ladda Jessen med en korv innan vi går in...

Hittade lite gamla bilder igår på vår extra hårddisk. Här är två från ett tillfälle då Jessen och jag lekte äventyrare...tror att vi var ute i ca 10 minuter, haha.
Dagens fråga...

Jag undrar om Hedvig och Adam har tänkt spöa upp samma person...

stillsamt

Här på bloggeliblogg händer inte så mycket...kanske inte i mitt liv heller. Nu har jag i alla fall ÄNTLIGEN en månad som är relativt räkningsfattig (det måste vara det bästa med att hyran dras direkt från lönen...man ser aldrig de pengarna). I morgon ska vi åka ut på IKEA och sätta sprätt på en slant, Severin ska ju som bekant ställas ut för första gången nästa söndag och vi måste handla tyg till burskynken.

Snart (om en dryg månad) kommer mamma och Nicke på besök, jag har planerat att de ska passa upp oss mest hela tiden (tänk personlig kock i dagarna tre...som dessutom lagar lite i förväg och ser till att vi har middag en vecka till!), undrar vad de tänker. Hihi.

Pappan och Brillen är i stan i samma veva. Jag tänkte att vi skulle fira min födelsedag tillsammans, min personliga kock kanske kan fixa lite käk och jag baka tårta så firar vi på fredagkväll den 6:e? Alla som vill får komma, kocken är en rackare på att laga mat!!

Någon som vet när konstfack har sin julmarknad i år? Försöker boka in systerjulshopping en helg och vilken helg skulle kunna vara bätre?

God lördag på er, nu ska tänderna borstas

Måndag igen!

Vi kalasade till det och gjorde gooomiddag ikväll. Synd bara att jag kom på först när vi åt att jag inte gillar koriander nå vidare. Det blev i alla fall Cashewlax med sötpotatismos och avokadosalsa. Min middagsdejt var helliten...


Sen blev det stekt katt till efterrätt...

söndagar = skräckens dag??

Även den här söndagen har jag skrikit högt av rädsla...inte åt Mannen under trappan (det har ju inte börjat än) utan åt en råtta som förmodligen var förgiftad som stod mitt på vägen och bara stod!!

Undra vad som händer nästa söndag?!

Nackdelen med högt i tak...

eller att vara kort om man ser det så...måste vara att man måste släpa fram en stol för att nå till brandvarnaren när den sätter igång då.
Jag har precis bakat medan Jessen fortfarande sov...nu gör han det knappast längre...mina schackrutor blev liiite välgräddade och vhhiiii startar den härligaste av väckorklockor!

Jag vaknade så tidigt idag, kan bero på att vi beslöt oss för att bädda ner oss i soffan och se på film halva natten. Vi spelade visserligen mest ett spel på Jessens nya mobil...man ska kasta upp en gris i luften och hålla den där (ja, det är ungefär lika meningsfullt som farmville!). Det känns i alla fall riktigt skönt att vara uppe med tuppen (nåja, kl 8 iaf). Hoppas på en lååång härlig dag i solskenet!

Härlig söndag på er

Snart fika

Igår hade vi den årliga surströmmingsskivan på mitt jobb. Jag åt bränd falaffel hemma och gick sedan och luktade (trots mina helt tilltäppta bihålor) på suringodören hos Jesper i Hjorthagen. Hjorthagen är sååå fint! Blir sugen igen på att flytta dit, någon med en eller annan miljon till övers??? Det blev en mycket lugn kväll med lite vin och efterrätt för min del.

Nu ska jag träffa Helena för en fika i Baggebysom inte är lika mysigt som Hjorthagen men en fika och trevligt sällskap höjer ju stämningen =)

Dagens ämne...

Märker när jag läser diverse bloggar att det är "Hollywoodfruar" som är hett att dabatera idag. Jag kan inte bidra med så mycket förutom att alla verkar rörande överens om att programmet lika gärna kunnat heta "spånfruar"

Jag kan däremot stoltsera med att jag idag avslutat någonting! Numera har jag ytterligare 7.5 högdkolrpoäng..eller 5 i gamla systemet! Jag har visserligen inte fått ut dem ännu...men hade kursavslut idag! Känns gött!
I morgon startar jakten på 4 nya...den här gången i didaktik, ska få mig en handledarutbildning så att jag kan med rätta kan kalla mig "lokal lärarutbildare". Typiskt bara att "min" student har hoppat av lärarutbildningen...tydligt tecken på att jag skrämmer studenterna =/????

Lite höstkramar till er alla, även om det mest känns som sensommar!!! (Förutom att jag i morse önskade mig ett par ingervantar när jag cyklade till jubb!)

Två mycket konstiga saker har inträffat denna söndag!

Den första inträffade efter att jag sovit ca 12 timmar i natt (bara det är väl värt lite höjda ögonbryn men är ej inräknat i detta). När jag ska vattna en blomma som ser lite hängig ut svämmar vattnet över och det visar sig att hela blomman är genomsur och rutten!!! Det kanske inte är så himla konstigt men med tanke på hur ofta jag vattnar är det helskumt!!! Någonstans på vägen måste blomman bestämt sig för att inte leva mer och därmed slutat suga upp vattnet och bara lagrat det i jorden som för övrigt luktade lik!

Det andra konstiga hände för bara en liten stund sedan. Vi såg den nya svenska TV-serien "Mannen under trappan", den var lite småläbbig och jag berättade några gånger för Jens att jag var rädd. Och DÅ plötsligt hände det...det blev så rackarns läskigt att jag skrek högt!!! Till svenska TV-serien??? Jag fattar inget!!!

För övrigt har vi testat nya Baggebyfiket idag. Helt okej, blir nog fler besök snart.

Kram och god natt på er!

Trött på att göra klart...

Jag brukar ju ha ganska höga krav på det jag ska lämna in eller redovisa...men nu vette katten jag orkar bara inte lägga ner all min energi på det där arbetet...det får nog bli som det blir. Arrgh jag ska banne mig inte göra saker där kraven inte är så höga...det blir som ingenting då. Nä jagas av en piska är vad jag ska göras, det blir så mycket bättre då.

Det har förresten öppnat ett nytt café eller inredningsbutik/café i Baggeby...måste testas, undrar vilka öppettiderna är bara. En sak vet jag dock, att Claudia Galli har testat det!

Önskar er trevlig lördag!
Själv är jag hängig, huvudvärkig, sur och pank...kan knappast bli bättre...eller bittrare hihi!

Kanske den grymmaste födelsedagssången någonsin...

Ja må du leva

Riktiga texten var:
Ja då ska du skjutas, ja då ska du skjutas
Ja då ska du skjutas på en skottkärra fram

Men jag sjöng:
Ja då ska du skjutas, ja då ska du skjutas
Ja då ska du skjutas med ett skott, kära barn

saltmannen igen


Jag undrar...

Ska jag bli sjuk eller är det bara lite fejkfeberkänningar???

Sitter och försöker avsluta min läs- och skrivkurs, känns skönt att göra det klart. Ska fördjupa mig i pedagogisk dokumentation och handledarutbildning den här terminen. Förstår inte varför det är SÅÅÅÅ mycket tråkigare att avsluta något än att påbörja???

Jens och jag har hittat en ny hobby, den blir nog kortvarig...vi har gjort cernitlerafigurer. Haha, Jessen började storartat med en Severin där han jobbde på att få täckningen på precis rätt plats...men helt plötsligt var det bara en mjuk avlång lite lätt oformlig klump.


Toplessbruden han försökte med sen är inte helt tokig den heller...och min chihuahua tappade ett ben, typsikt!

finfina mössan och suddiga söndan


Inte skarpt någonstans och knappast världens coolaste par men visst är den fin min "AnnaHanna"-mössa??? Den heter faktiskt så så då blv den ju ännu bättre!!!


Dagens fika...kan man månne se ett mönster...men på något sätt hittar jag aldrig den där riktigt suveräna muffinsen. Jag tror mest att jag tyccker att de är så fina att jag blir sugen.

Det händer inte särskilt mycket...

Jag jobbar
Jag tränar
Jag låter bli att äta godis
Jag äter godis på helgen
Jag måste göra klart mina skolarbeten
Jag är utan pengar
Och sen är det äntligen söndag, min och Jens dag.


Söndagsfika i Vinterviken...Jens minns fortfarande deras tonfiskmackor som världens bästa. Han har ätit en sådan en gång...för flera år sedan dessutom...upplagt för besvikelse! De hade dock inga sist vilket kanske var tur!


Han trivs såå bra framför kameran!!!


Och jag är alltid snygg, hahaha!!

Efterlysning!Vem har knaprat på mina potatisar?!!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥8år idag♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥